HTTPS – Om trygg trafikk mellom nettsider og brukeren

HTTP versus HTTPS

HTTP er protokollen som beskriver hvordan trafikken mellom nettleser og nettsiden foregår. Det står i adressefeltet øverst i nettleseren: https://oransje.com. HTTPS er en sikrere utgave av HTTP, hvor alt som blir sendt mellom nettleser (Explorer, Chrome, Firefox osv) og nettsiden er kryptert. Dette er særlig viktig på nettsider hvor det blir sendt informasjon fra nettleser til nettsiden. Nettbanker og offentlige instanser som Altinn var derfor blant de første som tok i bruk denne sikre tilkoblingen. Men det forventes at HTTPS blir standarden innen et par år for hele internettet.

Hvorfor HTTPS ?

  • Du viser at du tar sikkerhet på alvor.
  • Google setter sikkerhet høyt, og vektlegger bruk av HTTPS i søkeresultatene. Det vil si at en trygg nettside blir lettere å finne enn en utrygg nettside.
  • Flere nettlesere merker nettsider med kun http som «ikke sikker».

Alle våre nye nettsider får standard:

Våre kunder med HTTP-nettsider, tilbyr vi omlegging til den sikre versjonen HTTPS. Det tar en times arbeid per nettside.