Dårlig råd? Lag din egen hjemmeside gratis

Dårlig råd? Lag din egen hjemmeside gratis

En liten oversikt over gratis løsninger for å lage egen hjemmeside:

  1. WordPress.com: Systemet er relativt lett å betjene, fungerer bra, men det er begrenset hvor mye man kan skreddersy for å tilpasse systemet dine ønsker. Fordelen er at det ikke koster noe, og som regel kan man for en liten merpris koble sitt eksisterende domenenavn til et slikt system.
  2. Det finnes en del firmaer som ringer rundt og tilbyr «gratis» løsninger, med som regel ganske høye månedspriser og dårlig oppfølging. Frarådes!
  3. Noen hostingfirmaer tilbyr systemer for å lage din egen hjemmeside, når du bestiller domenenavn og webhotell. Dette kan fungere, men systemene er ofte litt utdaterte og det er begrenset hvor mye du kan tilpasse. Det er relativt billig, men vi ville ha gått for løsning 1. hvis du kan/vil gjøre det meste selv.

Når vi lager hjemmesider, blir det et helt skreddersydd opplegg, både når det gjelder design og teknikk. Det koster et engangsbeløp for å lage systemet, og årlige kostnader for domene, webhotell og teknisk vedlikehold.